Rathova pomsta soudkyni - výraz absolutní blbosti

Hejtman David Rath zveřejnil jméno i kontakt na soudkyni, která zakázala hradit poplatky v lékárnách patřících Středočeskému kraji...

Po přečtení článku o "pomstě" středočeského hejtmana soudkyni JUDr. Monice Vackové, jsem nabyl dojmu, že jsem se ocitl na jiné planetě.

Svržení vlády uprostřed předsednictví EU, komedie kolem sestavování překlenovací vlády a dokonce úvahy o předčasném ukončení českého předsednictví EU - to vše vyvolává pochybnosti o zdravém rozumu vedoucích představitelů ČSSD a některých poslanců.

David Rath kdysi sám navrhoval jakési poplatky ve zdravotnictví a dnes je jejich zavilým odpůrcem (pokud to není jen další populistický krok) a dokonce svým způsobem odmítá respektovat rozhodnutí soudu. Hejtmanka Plzeňského kraje dokonce vracela třicetikorunový poplatek složenkou za 24.Kč... Ovšem zveřejnění kontaktů na soudkyni, včetně telefonu, je podle mého názoru akt naprosté, s odpuštěním, debility. Takto jsme si vyřizovali účty někdy v 7 - 8 třídě základní školy... Že se podobné praktiky budou uplatňovat v politice začátkem 21 století by nás tehdy nenapadlo.

Nechci neustále někoho napadat, ale nelze se nevyjádřit k obrovskému kolu mezinárodní ostudy, které roztáčejí poslanci nejsilnější opoziční strany. Cožpak bylo nutné rozbít úspěšné české předsednictví EU, bylo nutné, aby se jeden český hejtman ztrapnil takovým způsobem? Tito lidé nám mají vládnout po předčasných parlamentních volbách?

Nechápu, proč vláda Mirka Topolánka nemohla dokončit naše předsednictví EU. Nemyslím si, že Jan Fischer bude špatným premiérem, byť dočasným, ale je neznámý pro většinu Čechů, natož pak v Bruselu. Měli jsme výborného ministra zahraničí Karla, knížete Schwarzenberga, jehož jméno má ve světě zvuk a který neváhal pojmenovat věci pravými jmény (tažení Izraele proti Hamasu v Gaze) a přes počáteční obavy prezidenta dobře a rázně hájil zájmy České republiky. Pro ČSSD byl Schwarzenberg trnem v oku kvůli proamerické zahraniční politice a obhajobě plánu vybudovat protiraketový štít v Evropě. Můžeme jen doufat, že případný příští levicový ministr zahraničí nebude mít tendence stočit kormidlo směrem k Rusku a Číně... V Miroslavu Kalouskovi jsme měli i jednoho z nejlepších polistopadových ministrů financí, Alexandr Vondra a Vlasta Parkanová také nejsou ve světě neznámí.

Místo nich teď na půl roku nastoupí Jan Fischer a jedenáct ministrů, jejichž jména většina lidí nikdy neslyšela.

Naše další předsednictví Radě Evropy připadne až za zhruba třináct let, za třináct let budeme mít nárok na reparát. A celých třináct let budeme mít v Evropě i ve světě pověst outsiderů, kteří jsou schopni si sami pod sebou podříznout větev. A to vše jen kvůli několika narcisistním politikům, kteří nedokáží strávit úspěch druhé strany.

Teď jen doufám, že tím to článkem neporušuji tzv. náhubkový zákon, což je další devalvace pověsti české politické scény. Nejvíce mě zklamalo, že tento zákon předložil poslanec ODS Marek Benda. Jeho zesnulý otec, někdejší disident a poslanec, bojovník za lidská práva, člověk čestný a hluboce věřící, Václav Benda se musí obracet v hrobě.

 

Autor: Ladislav Matějka | sobota 11.4.2009 11:10 | karma článku: 34,85 | přečteno: 1872x
  • Další články autora

Ladislav Matějka

Causa glorifikace vrahů

15.8.2010 v 18:16 | Karma: 20,17

Ladislav Matějka

Zemanův podivný comeback

30.1.2010 v 19:10 | Karma: 33,70